Alocasia Portadora Patrick

De kamerplant Alocasia Portadora is echt een opvallende plant! De Alocasia wordt ook wel Taro, Reuzentaro of Olifantsoor genoemd en dit is niet zonder reden. De bladeren van deze plant kunnen namelijk wel één meter lang worden. Gunstig aan deze kamerplant is dat hij makkelijk in onderhoud is. 

kenmerken

  • Opvallende kamerplant
  • Grote gekartelde bladeren
  • Tropische sfeerbrenger

geschikt voor

thuis

soort plant

Alocasia Portadora

herkomst

Zuid-Oost Azië

houdt van

licht, warmte & water

maat & hoogte

pot Ø 34 - 140 cm

Geef jij Patrick een mooi plekje bij jou thuis?

hoe verzorg je Patrick?

water geven

De grond van deze kamerplant houd je altijd licht vochtig, maar niet met de wortels onder water. Geef de Alocasia daarom regelmatig een beetje water.

sproeien

De Alocasia komt uit een tropisch gebied, waardoor hij gewend is aan hoge luchtvochtigheid. Zo’n één keer per week sproeien wordt daarom aangeraden. 

voeden

In de zomer groeit de Alocasia hard waardoor extra voeding geen overbodige luxe is. Geef hem 1 x per maand plantenvoeding om deze groei te voeden. In de winter stopt de plant met groeien en is voeden niet nodig.

verpotten

De Alocasia heeft potentie om erg groot te worden. Als dit gebeurt, hebben de wortels wel steeds meer ruimte nodig en moet hij dus verpot worden. Dit is nodig na steeds zo’n 2 jaar. 

standplaats

Plaats de Alocasia op een plek waar veel zonlicht is, zodat hij zeker zo’n vijf uur zon krijgt. Een plekje voor het raam op het zuiden is het meest ideaal! Ondanks dat de plant van warmte houdt, kun je hem het beste wel weghouden bij de verwarming of kachel. 

can patrick come home to you?

× Kunnen we je helpen?