Aralia Polyscias

De Aralia Polyscias is een kamerplant voor de wat meer ervaren plantenouder. Hij kenmerkt zich door de groene of paarse bladeren en stevige takken. De plant geeft veel schaduw, wat ook in de naam zit. Poly betekent namelijk veel in het Grieks en Scias betekent schaduw. 

kenmerken

  • Vertakte stammen
  • Unieke donkergroene bladeren
  • Moderne uitstraling
  • Schaduwrijke plant

geschikt voor

thuis & kantoor

soort plant

Aralia Polyscias

herkomst

Afrika & Azië

houdt van

licht, warmte & water

maat & hoogte

pot Ø 27/34 - 120/175 cm

hoe verzorg je de polyscias?

water geven

In de zomer staat de Polyscias graag in een vochtige grond zodat deze niet uitdroogt. Regelmatig water geven is dus nodig. In de winter kun je beter pas water geven wanneer de grond iets droog aanvoelt. Bovendien geeft de Polyscias de voorkeur aan regenwater boven kraanwater, vanwege het kalk in kraanwater.

sproeien

Regelmatig sproeien doet de Polyscias goed, hij houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. Een teken van een te lage luchtvochtigheid is dat de plant gele blaadjes krijgt. 

voeden

De Polyscias heeft alleen voeding nodig in de lente en zomer. Je geeft deze plant vloeibare voeding voor groene kamerplanten. 

verpotten

Je verpot deze plant het beste in de lente of meteen na heet aanschaffen en daarna eens per 2 jaar. Zorg dat de nieuwe pot zo’n 20% groter is. 

standplaats

De Polyscias krijgt het liefst een paar uur direct zonlicht per dag. Dichtbij een raam is dus perfect! Verplaats de Polyscias niet vaak van plek, daar houdt hij niet zo van. Mocht er bladval optreden (vooral in de winter), betekent dit dat de plant te weinig licht krijgt. 

can fabian come home to you?

× Kunnen we je helpen?