hoi, ik ben bas!

Ze noemen mij ook wel Bananenplant, maar eigenlijk ben ik een Musa Dwarf Cavendish. Nou ja, noem me maar gewoon Bas! Ik ben een tropische plant van 2 meter lang en gek op licht en water. In huis doe ik het super, mits je mij voldoende aandacht en voeding geeft. Je zal zien dat ik dan enorm snel groei. Na een aantal jaren is het zelfs mogelijk dat er bananen uit mij groeien!

€120,- incl. bezorging

€299,- incl. pot, afwerking & bezorging

soort plant

Tropisch

herkomst

Zuid-Oost Azië

maat & hoogte

pot 40 - 200/220 cm

geschikt voor

thuis

houdt van

licht, warmte & water

wist je dat

Bas bananen geeft?

kenmerken

  • Houdt van water
  • Dol op zon
  • Geschikt voor thuis, maar heeft wel aandacht nodig
  • Niet geschikt voor op kantoor
  • Groeit snel
  • De volwassen plant geeft 1 x bananen en zal daarna sterven, de scheut kan gestekt worden
  • Wordt altijd afgeleverd met een watermeter en afgewerkt met vulkanisch steen

hoe verzorg je mij?

water geven

Doordat ik voor 80% uit water besta, heb ik veel water nodig. ’s Zomers is dit zelfs 2 x meer dan tijdens de winter! Mijn grond mag in elk geval nooit uitdrogen, maar laat mijn wortels alsjeblieft niet onder water staan. Gemiddeld genomen is het voldoende als je mij 2 x per week water geeft.

sproeien

Ik ben gewend aan een tropisch klimaat, dus sproeien vind ik heerlijk! Als je dit minstens 2 x per week doet hoor je mij niet klagen. Tevens houdt dit ongedierte bij mij vandaan en blijf ik mooier! 

voeden

In de zomer groei ik als kool, maar hiervoor heb ik wel veel voeding nodig. Ik ben eigenlijk net Popeye. Echter geef je mij geen spinazie, maar gewoon groene of universele plantenvoeding. In de winter houd ik rust en heb ik geen voeding nodig! 

verpotten

Doordat ik snel groei moet je mij jaarlijks verpotten. Het beste doe je dit in een grotere pot, zodat ik nog verder kan groeien. Je kunt hiervoor universele potgrond gebruiken. 

standplaats

Ik sta graag lekker in het zonnetje, maar wel binnenshuis! Wanneer je mij net in huis hebt, is het echter beter om mij niet meteen in de volle zon te plaatsen. Stap voor stap kun je mij steeds dichter bij het raam zetten en zal je zien dat ik enorm gelukkig ben. Wanneer ik op een te donker plekje sta merk je dat ik geen vers blad aanmaak.

wedden dat wij het heel gezellig gaan hebben? - Bas

× Kunnen we je helpen?