hoi, ik ben boris!

Ik ben een Ficus Burgundy, ook wel de Rubberboom genoemd. Mijn stam is lang en smal en mijn bladeren stevig en donker. Ik ben een echte stoere mannenplant! Geen zorgen, ook vrouwen vinden mij leuk gezelschap. Het fijnst vind ik het om op een lichte of halfschaduw plek te staan, maar niet direct in de zon. 

€189,- incl. bezorging

€299,- incl. pot, afwerking en bezorging

soort plant

Ficus Burgundy

herkomst

Zuid-Oost Azië

maat & hoogte

pot 40 - 160 cm

geschikt voor

thuis & kantoor

houdt van

licht, warmte & water

wist je dat

mijn sap giftig kan zijn?

kenmerken

  • Houdt van water
  • Dol op licht, te weinig licht zorgt voor bladval
  • Geschikt voor zowel thuis als op kantoor
  • Leeft het beste op een constante temperatuur
  • Helpt bij het zuiveren van de lucht
  • Word afgewerkt met vulkanisch steen
  • Het sap kan irriteren en zelfs giftig zijn, let dus op met kinderen & huisdieren

hoe verzorg je mij?

water geven

Ik vind het fijn wanneer mijn grond altijd licht vochtig is, maar mijn wortels niet onder water. Geef mij regelmatig kleine beetjes water, dan hoor je mij niet klagen. In de zomer verbruik ik 2 x zo veel water dan in de winter.

sproeien

Wanneer je mij regelmatig sproeit zal ongedierte en stof ver bij mij vandaan blijven. Als ’s winters de verwarming aanstaat kun je dit het beste 2 x per week even doen. ’s Zomers vind ik het heerlijk om zo nu en dan in de regen te staan!

voeden

Je merkt dat ik honger heb wanneer de voedingsstoffen uit de grond verbruikt zijn. Vaak is dit na zo’n 6 tot 8 weken. Je hoeft mij eigenlijk alleen in de lente en zomer voeding te geven. In de herfst en winter heb ik dit niet nodig!

verpotten

Doorgaans moet ik ongeveer elke 2 jaar worden verpot. Mocht de pot al snel te klein worden kan het natuurlijk altijd eerder. Ik zal daarna weer snel groeien! Vind je nou dat ik té snel groei, dan kun je het verpotten betere uitstellen. 

standplaats

Ik sta graag op een lekker licht plekje, maar niet in de volle zon. Op een halfschaduw plek heb ik het ook prima naar mijn zin! Te weinig licht zal er echter toe leiden dat ik bladeren laat vallen. 

let's have some fun - Boris

× Kunnen we je helpen?