Ficus Lyrata Lynn

De Ficus Lyrata wordt ook wel Tabaksplant of Vioolbladplant genoemd vanwege de vorm van de bladeren. Met Lynn heb je echt een moderne eyecatcher in huis!

€149,- incl. bezorging

soort plant

Ficus Lyrata

herkomst

Afrika

maat & hoogte

pot Ø 34 - 150 cm

geschikt voor

thuis & kantoor

houdt van

licht, warmte & water

kenmerken

  • Moderne eyecatcher
  • Grote sterke bladeren
  • Mooie dikke stam
  • Eén van de sterkste Ficus soorten die weinig blad laat vallen

hoe verzorg je lynn?

water geven

Lynn is het gelukkigst wanneer haar grond altijd licht vochtig is en de wortels niet onder water staan. Je kunt het beste steeds kleine beetjes water geven om wortelrot te voorkomen. In de winter kun je gerust minder water geven. 

sproeien

Wanneer je regelmatig sproeit zal stof en spint ver van Lynn vandaan blijven. Zo blijft zij het allermooist! In de zomer is 1 x per week voldoende en in de winter kun je dit het beste zo’n 2 x per week doen. 

voeden

In de lente en zomer groeit de Ficus Lyrata, dan is kamerplantenvoeding ongeveer elke 6 tot 8 weken nodig. In de winter hoef je juist weer geen voeding te geven. 

verpotten

Je kunt Lynn het beste iedere 2 jaar verpotten en bij voorkeur in de lente. Zo kunnen de wortels goed herstellen! Kies een pot die zo’n 20% groter is dan de pot waarin je de plant ontvangt.

standplaats

Lynn houdt van zonlicht! Je maakt haar gelukkig wanneer ze minstens 5 uur zonlicht per dag krijgt. Plaats de plant een paar meter van een raam op het zuiden of vlak voor een raam op het noorden, oosten of westen. 

can lynn come home to you?

× Kunnen we je helpen?