hoi, ik ben noortje!

Ik ben een Nolina Recurvata, maar je mag mij Noortje noemen. Ze noemen mij trouwens ook wel eens Olifantenpoot vanwege mijn robuuste stam met een flinke voet. In mijn stam sla ik veel water op, waardoor ik lang zonder water kan! Mede daardoor ben ik zeer gemakkelijk in onderhoud.

€175,- incl. bezorging

€299,- incl. pot, afwerking & bezorging

soort plant

Nolina Recurvata

herkomst

Mexico

maat & hoogte

pot 40 - 160 cm

geschikt voor

thuis

houdt van

licht, warmte & water

wist je dat

de stam water opslaat?

kenmerken

  • Robuuste stam
  • Staat graag bij het raam
  • Dol op zon
  • Heeft weinig water nodig
  • Kan lang zonder voeding
  • Slaat water op in de stam
  • Wordt altijd afgeleverd met een watermeter en afgewerkt met vulkanisch steen

hoe verzorg je mij?

water geven

Doordat ik water opsla in mijn stam heb ik niet vaak water nodig. Je hoeft mij pas weer water te geven wanneer mijn grond droog aanvoelt. In de winter zal je zien dat dit minder vaak voorkomt, ik kan dan gerust een hele tijd zonder water.

sproeien

Je hoeft mij niet te sproeien, maar het kan wel helpen om het stof van mijn bladeren te verwijderen.

voeden

Voeding heb ik niet veel nodig en eigenlijk alleen in de lente en zomer. ’s Winters kan ik prima zonder! Geef mij nooit te veel voeding, daar kunnen mijn wortels namelijk door verbranden. 

verpotten

Je hoeft mij niet heel vaak te verpotten, maar als je het doet kun je dit het beste in het voorjaar doen. Een grotere pot zal ervoor zorgen dat ik weer een stukje kan groeien. Voor het verpotten kun je het beste normale potgrond gebruiken! 

standplaats

Ik hou heel erg van zon! Je maakt mij het gelukkigst met een plekje voor het raam. In het donker maak ik geen vers blad aan en kan wortelrot ontstaan. Groeien doe ik niet heel snel, maar genoeg licht kan mij zeker een handje helpen!

mag ik voortaan uit jouw raam kijken? - noortje

× Kunnen we je helpen?