hoi, ik ben lotte!

Ik ben een Scindapsus Epipremnum, maar Lotte is makkelijker! Ik heb weinig aandacht nodig, maar wel een liefdevol plekje. Je kunt mij zowel in het donker als in het licht plaatsen, maar liever niet in direct zonlicht. Op een donker plekje zullen mijn bladeren groener kleuren. Wist je dat je mij ideaal kunt neerzetten op kantoor om bijvoorbeeld privacy te creëren? 

€49,- per plant excl. pot & afwerking, incl. bezorging

€249,- incl. pot, afwerking & bezorging

soort plant

Scindapsus

herkomst

Zuid-Oost Azië

maat & hoogte

pot 24 - 150 cm

geschikt voor

thuis & kantoor

houdt van

licht & water

wist je dat

Lotte voor privacy zorgt?

kenmerken

  • 3 klimplanten in één bak op rek
  • Sterke planten
  • Makkelijk te verzorgen
  • Dient als luxe scheidingswand
  • Heeft een verrijdbare bak met wieltjes aan de onderkant
  • Houdt van licht & water
  • Wordt altijd afgeleverd met een watermeter en afgewerkt met vulkanisch steen

hoe verzorg je mij?

water geven

Ik ben gelukkig wanneer mijn grond altijd licht vochtig is, maar voorkom wel dat er een laagje water ontstaat. Houd regelmatig in de gaten of mijn grond nog vochtig is door met je vingers te voelen. Doorgaans is het voldoende om mij 1 x per week water te geven. In de zomer heb ik meer water nodig dan in de winter, dan is 1 x per 2 weken voldoende. 

sproeien

Het is niet nodig om mij te sproeien, maar dit zo nu en dan doen zorgt er wel voor dat ik vrij blijf van stof en ongedierte! 

voeden

Je dient mij 1 x per 2 weken vloeibare voeding te geven, met name in de zomer. Pas op dat je mij nooit te veel voeding geeft, daar word ik niet gelukkiger van. In de winter overleef ik prima zonder en is het zelfs beter om mij geen voeding te geven.

verpotten

Je verpot bij mij voorkeur elke 2 tot 3 jaar en het liefst in de lente, zodat mijn wortels kunnen herstellen. Gebruik hiervoor een pot die ongeveer 20% groter is. 

standplaats

Ik hou van lichte of halfschaduw plekjes, maar sta liever niet in direct zonlicht. Op een donker plekje kan ik ook prima staan, maar mijn blad zal dan wel donkerder kleuren. Ik sta niet graag op een tochtige plek! 

voel jij ook zo'n liefde voor lotte?

× Kunnen we je helpen?