hoi, ik ben joris!

Ik ben een Yucca, maar word vaak ook wel Palmlelie genoemd. Doordat ik weinig water nodig heb ben ik erg gemakkelijk gezelschap! Wel word ik (letterlijk) graag in het zonnetje gezet. Eigenlijk wil ik niet opscheppen, maar mede door mijn dikke stam heb je met mij in huis 100% kans op een enorme eye catcher.

€129,95 incl. bezorging

€299,- incl. pot, afwerking & bezorging

soort plant

Yucca

herkomst

Midden-Amerika

maat & hoogte

pot 34 - 210 cm

geschikt voor

thuis & kantoor

houdt van

licht

wist je dat

ik erg makkelijk ben?

kenmerken

  • XXL plant met een dikke stam
  • Makkelijk in onderhoud
  • Heeft weinig water nodig
  • Staat graag in het licht
  • Geschikt voor thuis & op kantoor
  • Min. temperatuur ’s nachts 10 graden, overdag 18 graden
  • Kan giftig zijn, dus kijk uit met kinderen en huisdieren
  • Wordt altijd afgeleverd met een watermeter en afgewerkt met vulkanisch steen

hoe verzorg je mij?

water geven

Ik ben niet zo dol op water en kan best 4 tot 6 weken zonder. Op warmere dagen heb ik echter wel iets vaker water nodig, maar nog steeds niet enorm veel. Wanneer je mij te veel water geeft, kunnen mijn wortels gaan rotten of wordt mijn stam zacht. Je hebt mij genoeg water gegeven wanneer de grond het vocht kan opnemen.

sproeien

Je hoeft mij niet per se te sproeien, maar als ik wat stoffig ben kan een sproeibeurt wel helpen mij weer te laten shinen. 

voeden

Je hoeft mij alleen in de lente en zomer te voeden en liever niet in de herfst en winter. Mij voeden doe je met universele plantenvoeding, maar niet te veel! Dit kan namelijk leiden tot een zure grond waardoor mijn wortels verbranden. 

verpotten

Je hoeft mij ongeveer 1 keer in de 3 jaar te verpotten. Doe dit bij voorkeur in de lente, zodat mijn wortels goed kunnen herstellen. Kies bij het verpotten voor een grotere pot en gebruik hier normale potgrond in. Zo kan ik weer goed verder groeien!

standplaats

Ik kan prima lekker in het licht staan, maar plaats mij liever niet meteen in direct zonlicht! Na verloop van tijd kun je mij steeds dichter bij het raam plaatsen. Eenmaal gewend krijg ik sta ik graag zo’n 5 uur per dag in het zonnetje. 

Mag ik bij jou komen wonen? - Joris

× Kunnen we je helpen?